Először április 18-án Rijádban, majd április 21-én a Dzsiddához közeli King Abdullah Economic City-ben volt látható és hallható a világhírű magyar művész és egyedi formájú, felépítésű, új típusú versenyzongorája egy-egy exkluzív este keretében, mintegy 500-500 fős kiemelt hátterű hallgatóság számára. Mindkét helyszínre egy-egy Bogányi zongorát szállítottak ki a szervezők, illetve a két koncertre az összes jegyet is értékesítették.

 

 

A hangversenyekre meghívást kapott és ellátogatott Magyarország és az EMMI képviseletében dr. Bathó Ferenc, az Emberi Erőforrások Minisztériumának gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára, illetve a delegáció tagja volt Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi tanára, korábbi rektora, valamint Németh Gábor, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség munkatársa. A szaúdi atomügyi miniszter a koncerten résztvevő nagykövetnek a miniszter örömét fejezte ki, hogy a magyar kultúra és zenei innováció ilyen kiváló prezentációjára nyílt lehetőség Szaúd-Arábiában.

 

 

A delegáció dzsiddai látogatása során Bogányi Gergely és Sultan Al-Bazai, a SASCA elnöke együttműködési megállapodást írt alá, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy ösztöndíjas szaúdi hallgatók folytathassanak a jövőben komolyzenei tanulmányokat Budapesten, amely finanszírozáshoz a szervező, az Outar International is hozzá fog járulni. A Bogányi zongorák régiós promócióját és a további megjelenést az Outar International-lal kialakított együttműködés a jövőben is biztosítani fogja, további országpromóciós lehetőségeket biztosítva hazánknak.

 

 

A rijádi és dzsiddai fellépésekről a szervezők nagyszámú pozitív visszajelzést kaptak, emellett az írott és elektronikus szaúdi sajtóban közel 100 megjelenést regisztráltak, köztük az online felületén a mértékadó Arab News portál részéről, illetve a koncertekről hírt adott az Al Riyadh, az Al-Awsat, a Rotana (zenei csatorna) és az MBC hírportál is. A szaúdi tulajdonú MBC TV társaság a koncerteket is felvette.