Hírek

Planet Budapest 2021

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó - Alakítsuk együtt a jövőnket! A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó eseménye. A Planet Budapest 2021. november 29. és december 5.
Tovább

Magyar-Szaúdi Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság (KKVB) 3. ülése

2021. március 24-én videokonferencia formájában rendezték meg a Magyar-Szaúdi Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság (KKVB) harmadik ülését. A magyar delegációt Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára vezette, szaúdi partnere Eid M. Al Thakafi, a szaúdi Külügyminisztérium politikai és gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára volt.
Tovább

A KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM KÖZLEMÉNYE

A Külgazdasági és Külügyminisztérium növekvő aggodalommal követi a jemeni húti erők által szaúd-arábiai polgári és ipari célpontok ellen a közelmúltban elkövetett légitámadásokat. Magyarország a leghatározottabban elítéli ezeket a támadásokat és fenyegetéseket, összhangban a nemzetközi közösség álláspontjával.
Tovább

KEPP - Kiemelt Exportőr Partnerségi Program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elkészítette a Kiemelt Exportőr Partnerségi Programban (KEPP) résztvevő 27 cégről szóló angol nyelvű kiadványát. A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program (KEPP) célja – az elsősorban nagybefektetőkre fókuszáló stratégiai partnerségi megállapodások mintájára – egy kifejezetten magyar tulajdonú, a hazai exporthoz jelentős mértékben hozzájáruló, kiemelt exportőr vállalatoknak szóló együttműködési megállapodás létrehozása.
Tovább

Kötelező Covid-teszt a Bahreini Nemzetközi Repülőtérre való érkezés után

A Bahreini hatóságok rendelkezései szerint 2020. július 21-étő kezdve kötelező a Bahreinbe belépő személyek számára a koronavírusteszt elvégzése a Bahreini Nemzetközi Repülőtéren (Bahrain Inernational Airport).
Tovább