Hírek

KEPP - Kiemelt Exportőr Partnerségi Program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elkészítette a Kiemelt Exportőr Partnerségi Programban (KEPP) résztvevő 27 cégről szóló angol nyelvű kiadványát. A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program (KEPP) célja – az elsősorban nagybefektetőkre fókuszáló stratégiai partnerségi megállapodások mintájára – egy kifejezetten magyar tulajdonú, a hazai exporthoz jelentős mértékben hozzájáruló, kiemelt exportőr vállalatoknak szóló együttműködési megállapodás létrehozása.
Tovább

Kötelező Covid-teszt a Bahreini Nemzetközi Repülőtérre való érkezés után

A Bahreini hatóságok rendelkezései szerint 2020. július 21-étő kezdve kötelező a Bahreinbe belépő személyek számára a koronavírusteszt elvégzése a Bahreini Nemzetközi Repülőtéren (Bahrain Inernational Airport).
Tovább

Moholy-Nagy 125 – A jövő fénye

125 évvel ezelőtt, július 20-án született Moholy-Nagy László, a nagy szellemi és technikai újító, világhírű magyar művész. Munkásságát a világ számos országában jól ismerik, művei az aukciókon rekordáron forognak, az alkotásaiból összeállított kiállítások London, New York, Chicago és Los Angeles legnagyobb múzeumaiban hatalmas látogatóközönséget vonzottak az elmúlt években. A világban egy valamit tudnak kevesen a 20. század eme meghatározó kísérletező, innovatív alkotójáról, mégpedig azt, hogy magyar volt.
Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén

„ Tisztelt Ház! Száz évvel ezelőtt ezen a napon – június 4-én – Magyarország gyászolt. Budapest is feketébe öltözött. A zászlókat félárbócra eresztették. Az újságok gyászkeretben jelentek meg. Az üzletek zöme, az iskolák és a hivatalok zárva voltak. A buszok és a villamosok megálltak. A fővárosban és mindenütt Magyarországon zúgtak a harangok. A magyarok öt percig csendben álltak. A veszteséget, a megaláztatást, a törvénnyé tett törvénytelenséget egyetlen magyar sem tudta feldolgozni. 1920-ban Magyarország elveszítette területének kétharmadát. Népessége 18 millióról 7 és fél millióra zsugorodott. Több mint három millió magyar került a határon kívülre. Románia egyedül nagyobb területhez jutott, mint amekkora Magyarországnak megmaradt. Gabonatermő területeink jelentős része, erdeink 90 százaléka, vasúthálózatunk kétharmada a szomszédos országokhoz került. …….. „
Tovább

Kövér László az Országgyűlés elnökének beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén

A nemzeti önazonossághoz való jognak az egyetemes emberi jogok részévé kell válnia A nemzeti önazonossághoz való jogot az egyetemes emberi jogok részévé kell tenni, mert ez az ügy egyidejűleg szolgálja a magyar nemzet, a szomszédos nemzetek és Európa jövőjét - mondta Kövér László házelnök az Országgyűlés csütörtöki emlékülésén, a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján.
Tovább