Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felhatalmazásával az ománi Pénzügyminisztériumban Csillag Ferenc nagykövet aláírta a Magyarország és az Ománi Szultánság kormánya közötti kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást (DTA).

 

 

Az aláíráson jelen volt Selmeci Balázs követtanácsos, első beosztott, valamint Saud Hamad Al Taie, hazánk ománi TB konzulja is. Az ománi fél részéről az aláíró Darwish bin Ismaiel Al Balushi pénzügyminiszter mellett jelen volt Nasser bin Khamis Al-Jashmi államtitkár, Saud Al-Shakili adóügyi főigazgató és Said Al-Shanfari, nemzetközi adóügyi megállapodásokért felelős főosztályvezető is.

Az átutazás során az oktatási keretmegállapodással kapcsolatos kérdések megbeszélése és a jövőbeni együttműködés konkrét formáinak egyeztetése céljából az ománi Felsőoktatási Minisztériumban Csillag Ferenc nagykövetet Yahya Mubarak Al-Amri, a minisztérium nemzetközi együttműködési főigazgatója és Waleed Salim Al Atiqi, a tanulmányi ösztöndíjakkal és ösztöndíjasokkal foglalkozó főigazgatóság helyettes vezetője fogadta. A találkozón a külképviselet részéről jelen volt Selmeci Balázs első beosztott is.