Dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, a tudományos és gazdasági élet képviselőinek kíséretében érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Szaúd-Arábiába.

 

 

A rijádi Külügyminisztériumban, Dr. Yousef bin Taraad Al-Sadoun miniszterhelyettes, társelnökkel együtt részt vett a 2. Magyar-Szaúdi Kormányközi Gazdasági Vegyes Bizottság ülésén, ahol a mezőgazdaság, kutatás-fejlesztés, oktatás, sport és a megújuló energia terén kínálkozó együttműködési lehetőségekről tárgyaltak. Az államtitkár Dr. Khalid F. Alotaibi Informatikai miniszterhelyettessel aláírta a Magyarország és Szaúd-Arábia kormányai közötti infokommunikációs megállapodást.

 

 

Rijádi tárgyalásai során Dr. Szabó László megbeszélést folytatott Mohammed bin Abdulrahman Al-Mesallal, a Szaúdi Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság ügyvezető elnökével, Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al-Saud herceggel, a Szaúdi Ifjúságügyi Hivatal és a Szaúdi Olimpiai Bizottság elnökével, valamint Dr. Turki bin Saud bin Mohammad Al-Saud herceggel, a „King Abdulaziz” Tudományos és Technológiai Központ elnökével.