A régió legnagyobb oktatási expóján Magyarország nagykövetségünkön keresztül képviseltette magát egy standdal, valamint az eseményre kiutazott a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem képviseletében Balogh Balázs DLA egyetemi tanár is.

 

 

A világ minden pontjáról összesen 380 kiállító vett részt a Riyadh Exhibition Centerben tartott eseményen. Hazánk esetében a legnagyobb érdeklődés az orvosi, ezen belül az általános orvosi, gyógyszerészi, fogorvosi képzések, valamint a mérnök szakok (építészmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök, mérnökinformatikus, repülőgép-mérnök) iránt volt tapasztalható. Az érdeklődés mértéke messzemenően felülmúlta a várakozásokat, külképviseletünk nagyon sikeresnek ítéli a négynapos eseményen történt részvételt. A helyi tapasztalatok alapján egyértelmű, hogy számos pozitív faktornak köszönhetően a hazai felsőoktatás vonzereje nőtt a szaúd-arábiai érdeklődők körében.

 

 

A kiállítás margóján Csillag Ferenc nagykövet megbeszélést folytatott Dr. Abdulrahman Al Humedhivel, Szaúd-Arábia Magyarországért is felelős bécsi Kulturális Hivatalának attaséjával.

A megjelenés sikerességében jelentős szerepe van a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztályának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Tempus Közalapítványnak, valamint a Magyar Rektori Konferenciának.