• Magyarország 25 évvel ezelőtt vált a NATO teljes jogú tagjává

    Tovább
  • Üdvözöljük!

    Magyarország szaúd-arábiai külképviselete örömmel mutatja be honlapját. Bízunk benne, hogy a látogató minden szükséges információt megtalál az oldalon, legyen szó beutazáról, üzleti lehetőségekről, vagy aktuális híreinkről.

    Tájékoztatjuk, hogy külképviseletünk koordinálja hazánk bahreini és jemeni relációit is, azonban konzuli hivatalunk csak a rijádi nagykövetségünkön működik.

  • Magyar-Bahreini Gazdasági vegyes Bizottság ülése Budapesten

    Tovább

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük Magyarország rijádi nagykövetségének honlapján.

Az oldal átfogó tájékoztatást kíván nyújtani Szaúd-Arábia és Magyarország közti kétoldalú együttműködésről, kapcsolatainkról, lehetőségeinkről, s egyben gyakorlati tanácsokkal is szolgál az állampolgárokat leginkább érintő kérdésekben.

A Magyarország és Szaúd-Arábia közötti diplomáciai kapcsolatok történelmi léptékben új keletűnek tekinthetőek, így a rijádi nagykövetség nyitására is csak 1995-ben került sor. Az eltelt, viszonylag rövid idő ellenére, különösen az elmúlt években érezhetően megerősödött országaink között az a kölcsönös bizalom, ami lehetővé tette, hogy nem csak politikai, hanem gazdasági, oktatási, kulturális és turisztikai kapcsolatainkat is kiszélesítsük, amely területek továbbfejlesztése a külképviselet alapvető feladatai közé tartozik. Nagykövetségünk e törekvéseknek kíván eleget tenni a másik két átakkreditált országban is, a Bahreini Királyságban és a Jemeni Köztársaságban.

A szaúdi és a régiós piacok kínálta nagyszámú üzleti, kereskedelmi lehetőséget szem előtt tartva külképviseletünk kiemelt hangsúlyt fektet az akkreditált országokkal való gazdasági kapcsolatok további élénkítésére. Ennek érdekében a nagykövetségen külgazdasági attasé működik, akinek feladata többek közt a magyar KKV-k piacra lépésének elősegítése, helyi partnerek felkutatása, valamint az érdeklődő magyar cégek tájékoztatása, legyen szó exportról vagy beruházásról, befektetésről. Mindezt szoros együttműködésben végezzük a Magyar Nemzeti Kereskedőház ZRt.-vel, valamint az MKIK és a Szaúdi Kereskedelmi Kamarák Szövetsége által életre hívott, Magyar-Szaúdi Üzleti Tanáccsal. Minden érdeklődőt arra bíztatunk, hogy kereskedelmi, üzleti kérdéseivel, terveivel keresse közvetlenül a Nagykövetséget, s a magunk részéről helyismeretünkre, saját kapcsolatrendszerünkre alapozva mindet el fogunk követni, hogy a magyar partnerek mielőbb konkrét üzletkötéseket eredményező kapcsolatokat építhessenek ki. 

A külképviselet a tengerpartoktól távol eső sivatagi fővárosban, a Diplomáciai Negyedtől keletre, az Al-Waha kerületben, kertvárosi környezetben található. Ez az épület ad helyet a Konzuli Hivatalnak is, ahol munkatársaink segítséget nyújtanak a hozzánk fordulóknak ügyeik intézésében.